“Als je twijfelt over iets dat nog niet hebt gedaan in je leven, probeer het dan eens. In de praktijk zijn de dingen zo anders dan in theorie. De enige manier om er achter te komen is door het zelf te ervaren. … Kies eens voor ja. Probeer het maar. Als het een vergissing was, weet je dat tenminste uit de eerste hand, in plaats van je het je altijd af te vragen.

Als je twijfelt over iets dat al wel in je leven is, doe het dan eens weg. Niet alleen wat dingen betreft, maar ook voor wat betreft identiteiten, gewoonten, doelen, relaties, technologie en al het andere. Maak er een standaardgewoonte van het niet te hebben of te doen en kijk dan eens hoe je het zonder doet. … Kies eens voor nee. Weg ermee. Begin met een schone lei. Als het een vergissing was, krijg je het met hernieuwd enthousiasme terug.”

Vrije vertaling van ons van:

“If you’re in doubt about something that’s not in your life, try it. Things are so different in practice versus in theory. The only way to know is to experience it yourself. … Err on the side of yes. Try it. If it was a mistake, at least you’ll know first-hand, instead of always wondering.

If you’re in doubt about something that’s in your life already, get rid of it. Not just things, this goes for identities, habits, goals, relationships, technology, and anything else. Default to not having it, then see how you do without. … Err on the side of no. Get rid of it. Start with a clean slate. If it was a mistake, you’ll get it back with a renewed enthusiasm.”

Derek Sivers – When in Doubt, Try the Difference.